Репортерът на Гонг Ивайло Йовчев влезе в историята, след като стана първият шампион на откритата днес първа закрита картинг писта в Стара Загора. Йовчев влезе в люта битка в конкуренцията на част от футболистите на Берое, които участваха в първото състезание по трасето на писта„Биго карт” в МОЛ Галерия. Йовчев остави след себе си защитника на Берое Здравко Илиев и журналиста от zagora24.bg Калоян Кирилов. Именно Кирилов даде и най-доброто време на трасето за момента 40,176 секунди. Във финала влязоха още двама футболисти на местния отбор – Милен Танев и Мирослав Енчев, както и Желязко Динев от в. Новината.

Защитникът на „заралии” Ваня Джаферович не успя да остане до финала, въпреки че в полуфиналната серия направи време, с което се класира за последното състезание. Капитанът Слави Жеков също уважи откриването на пистата. Един от най-успешните рали пилоти Илия Царски заедно със собственика на пистата Ивайло Цонев кръстиха и двуместия картинг, на който бе дадено името Биго.

Футболистите на Берое пък си избраха да кръстят карт номер 1 и му дадоха името на футболния клуб като пожелаха първото място в класирането в А група.

Дарик радио също даде име на карт. Миниболидът с номер 6 от днес вече е кръстен на загиналия нелепо пилот Аертон Сена.

Останалите 7 карта също получиха своите имена от представителите на медиите в Стара Загора. Повечето от тях са свързани с действащи и бивши състезатели от Формула 1.

Ето как се казват картовете на писта „Биго карт”:

Номер 1 – Берое (кръстник ФК Берое)

Номер 2 – Алонсо (кръстник телевизия Стара Загора)

Номер 3 – Стрела (кръстник в. Старозагорски новини)

Номер 4 – Вихър (кръстник в. Новината)

Номер 5 – Фетел (кръстник в. 7 дни спорт)

Номер 6 – Сена (кръстник Дарик радио)

Номер 7 – Шуми (кръстник в. Бизнес поща)

Номер 8 – Зара (кръстник zagora24.bg)

Номер 9 – Кими (кръстник livesport.bg)

Номер 10 – Биго (кръстник Ивайло Цонев и Илия Царски)

Спортното съоръжение е разположено на -3 ниво в търговски център „Галерия”.

Общата дължина на трасето е 430 метра, а конфигурацията му от обратни и бързи завои предполага оспорвани надпревари и много адреналин. Истинска “галерия” от емоции и развлечения са събрани на едно място – картове MS Kart с двигатели Honda 6.5кс, двоен картинг, писта с детски колички, писта с радиоуправляеми колички. За радост на феновете на Формула 1 в специален кът са разположени реплики на каските на 5 от най-добрите пилоти – Аертон Сена, Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.