Българската певица Люси Дяковска, която изгря за световната сцена с групата No Angels, демонстрира нашенския си характер и натри носа не кой да е, а на бившия национален селекционер - Лотар Матеус. Двамата се включиха в годишното моторно шоу на шампионите (Race Of Champions), но в неговото ВИП-издание.

Люси Дяковска и Лотар Матеус застанаха един срещу друг зад волана на Volkswagen up!, подготвен специално за битката на популярните личности.

Освен Лотар Матеус, в надпреварата се включиха още телевизионните шоумени Оливър Пошер и Йоко Винтершайд, както и други местни звезди.

След надпреварата Люси Дяковска сподели, че е много доволна от постигнатия успех. „За Оли и Лотар предполагам, че футболните резултати са по-важни, но спортистите не обичат да губят. Беше изключително приятно състезание.“

Бившият ни национален селекционер Лотар Матеус също остана доволен от състезанието, в което се включи: „Атмосферата беше страхотна. Но беше неравностойна надпревара, защото всички знаят, че жените са по-съобразителни шофьори, докато мъжете са по-агресивни. Беше много забавно.“