Следващият, седми сезон във Формула Е ще започне през януари. Предложението бе одобрено от Световния съвет за моторни спортове на ФИА. Така за първи път в историята първенството за електрически болиди ще се проведе само в рамките на една календарна година. По-рано шефовете на серията решиха да направят 6 поредни състезания в Берлин през тази година и така да затворят настоящия сезон.Те ще се проведат само в рамките на 9 дни на различни конфигурации на летище Темпелхоф. Новата състезателна година обаче трябва да започне по-късно от традиционния старт през декември в Риад. Причината е в сложната обстановка в целия свят заради пандемията от COVID-19.

Политическата обстановка също остава доста нестабилна на много места. Шефовете на Формула Е обаче са постигнали споразумения за доста състезания и предлагат календар, който да стартира в столицата на Чили Сантяго. След него е Мексико сити и след това са предвидени два старта в Саудитска Арабия.

Първият азиатски кръг е планиран да се проведе през март в Саня, Китай – на остров Хайнан. Местният промоутър вече е свършил много работа, за да може трасето да се използва цяла година.

Хонконг официално отпада от планирания календар за първи път от 2016 г. Причината е в сложната политическа обстановка. Тя е следствие трансформацията му в административен район на Китай. Това води до бурни политически вълнения в последните 15 месеца.

По-нататък са планирани три европейски състезания в Рим, Париж и Монако. В Монте Карло ще се използва отново част от трасето, което ще се подготви за състезанието във Формула 1. То пък трябва традиционно да се проведе в края на май. Надпреварите в Рим и Монако обаче тепърва ще трябва да бъдат напълно уточнени, а преговорите – финализирани. Идеята е след това да се направят още две надпревари в Азия преди традиционните стартове в Берлин, Ню Йорк и Лондон.