От сряда, 5-ти август до 13-ти август, DS Automobiles и партньорът им Techeetah се връщат във Формула E със шест състезания без публика на пистата Темпелхоф. Спазвайки много стриктен здравен протокол, премиум марката на Groupe PSA ще разчита на двата си DS E-TENSE FE20, за да постигне целта си да спечели отново титлите при пилотите и отборите.   

Изключителна ситуация, изключителни мерки. Финалните състезания в шампионата Формула E ще се проведат в един-единствен град  (немската столица) в рамките на само 9 дни! Спортно предизвикателство, с което Жан-Ерик Верн, двукратен шампион и носител на титлата за 2018/2019, и Антонио Феликс да Коща, настоящ лидер в класирането при пилотите,  са силно мотивирани да се справят! 

Начело на класирането при пилотите, отборът на DS Techeetah ще може да разчита на  своя опит в състезателната стратегия и представянето на DS E-TENSE FE20.

"Последното състезание в Маракеш в края на февруари, спечелено от Антонио, ни придвижи към върха на двете класирания. След 5 месечна пауза е важно да върнем инерцията, която зададохме в началото на сезона и да затвърдим позициите си. Това възобновяване (и край!) на първенството е истинско предизвикателство. Шест състезания за девет дни на три различни писти! И всички на писта, която има специална настилка, която поставя много напрежение на гумите, особено когато температурите се покачват. В допълнение към управлението на енергията, ако искаме да се представим добре, ще трябва бързо да намерим правилните настройки. Надяваме се, че промените, направени в автомобила, особено по софтуера ще дадат резултат.  Наясно сме, че половината сезон ще се разиграе за девет дни, но пилотите и отборът са по-мотивирани отвсякога да направят DS  отново част от историята на Формула Е.", коментира Хавиер Метелан Пиньон - директор на DS Performance.


Berlin / график за последните шест състезания от сеозн 6:

- 5-ти и 6-ти август 2020 г. (обърнато трасе)
- 8-ми и 9-ти август 2020 г. (стандартно трасе)
- 2-ти и 13-ти август 2020 г. (ново трасе)


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.