Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков с Хонда Сивик постигна най-добро време в тренировките в своя клас HC3 от последния кръг на планинско изкачване – Осогово, което се провежда край Кюстендил. 

В първата сесия Иван записа време от 3:00.42 мин, а във втората свали повече от 5 секунди и слезе до 2:54.48 мин. В третата обаче автомобилът му остана без ток още на 2-ия завой и Влъчков не можа да завърши качването си. 

В общото класиране Иван зае 5-ото място. Пред него са само спорещите за титлата в генералното класиране Христо Манолов и Юлиян Телийски с коли Мицубиши Лансър Ево 9, Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Йордан Тодоров със Ситроен Саксо.

С оглед на малките разлики с Йотков и Тодоров, Иван утре има шанс да се бори с тях за място на подиума в общото класиране. Следващия пилот в HC3 Стефан Стоев е 9-и в общото подреждане, като е на почти 6 секунди от времето на Влъчков. 

Утре предстоят два състезателни манша по техничното трасе с доста завои, които ще определят победителите във всеки клас и шампионите в няколко от категориите. Първият започва от 11:00 часа.