Най-успешният български автомобилен пилот – Владимир Арабаджиев, взе дейно участие в благотворителен търг, който събра точно 20 067 лв.

С тези пари в София ще бъде изградена детска площадка с действащи светофарни уредби и пътна маркировка, където децата ще „играят” на участници в пътното движение, ще се запознаят с правилата за безопасност и ще се учат как реагират в критични ситуации. Патрито бе организирано от списание FHM.

Владимир Арабаджиев сам написа чека, който беше връчен на Ирена Димитрова, директор на дирекция „ Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община.

Гостите, дошли да видят болида на победата, с който Владимир Арабаджиев спечели 5 първи места и 8 подиума в дебютния си сезон във Formula Master, станаха свидетели на истински взрив от талант и емоции на сцената. Още в началото световноизвестният български цигулар Васко Василев вдигна на крак публиката с шеметно изпълнение на „Voodoo Violin” и даде тон за парти в шампионски стил. Музикантът е известен с пристрастието си към бързите ноти и бързите коли, той често може да бъде видян по трибуните на състезанията от Formula 1.

„Както за свиренето на цигулка, така и за управлението на състезателен автомобил, рецептата е една – много труд, много тренировки, пълно отдаване на крайната цел. Но си струва!”, каза Владимир Арабаджиев и двамата с Васко посрещнаха на сцената болида с цветовете на България.

Публиката участва с ентусиазъм в благотворителния търг - с активното участие на водещите Мария Игнатова от „Господари на ефира” и коментаторът Момчил Манчев за половин час шест ценни предмета смениха притежателите си и бяха продадени за суми, далеч надхвърлящи първоначално обявените. Най-интересният от тях беше парче от карбоновата обшивка на болида, продадено за 1101 лв. Най-висока цена получи часовник Cartier – цели 6666 лв.

Бизнес двойката Ветко и Маринела Арабаджиеви, придружени от дъщерите си Златомира и Александра бурно аплодираха най-големия син в семейството и активно се включиха в наддаването. Други активни участници в търга се оказаха семейството на световната рекордьорка и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и Николай Попвасилев.

Сред гостите бяха още главният секретар на Съюза на инвеститорите в туризма Соня Колтуклиева, телевизионните звезди Димитър Цонев, Камен Алипиев, Светослава Тадаръкова и Галина Щърбева, топ-моделите Жени Калканджиева и Ивайла Бакалова, музикантите Денис Ризов и Иван Несторов – Амебата, художникът Едмонд Демерджиян, бизнес дамата Гергана Монтеки, survivor-те Али Алиев и Иван Кристоф, Наталия, Ирена, Емилия, Мартин и Даниел от Big Brother 4 и други.

Вечерта приключи с истински джаз концерт, изнесен от кавалджия номер 1 на планетата Теодосий Спасов и компания.

Още любопитни новини четете ТУК!