Днес, по време на специална церемония в Sofia Ring Mall, бяха обявени победителите в ежегодния конкурс Автомобил на годината на България на Прес Авто Клуб България. 

В основната категория - Автомобил на годината 2017 на България, победител стана Renault Megane, след като събра повече точки от останалите номинирани Сitroen C3, Mercedes E-класа, Suzuki Baleno и Volvo S90.

Най-много точки пък в категорията Кросоувър на годината 2017 на България записа Skoda Kodiaq, в силна конкуренция от страна на Ford Edge, Jaguar F-Pace, Peugeot 3008 и Seat Ateca.

В категорията Многофункционален автомобил на годината 2017 на България наградата отиде при Nissan Navara, а останалите номинации бяха за Citroen Jumpy, Great Wall Steed 6, Peugeot Expert и Toyota Hilux.

За Еко автомобил на годината 2017 на България беше определен Hyundai Ioniq. 

При най-луксозните, наградата Премиум автомобил на годината 2017 на България е за Volvo S90 при други номинирани Jaguar F-Pace, Jaguar XF, Lexus RX 450h и Mercedes E-Class.

За най- добро предложение за употреба в градска обстановка - Градски автомобил на годината 2017 на България, беше определена номинацията на Сitroen C3.