Ужасяваща катастрофа беляза състезанието в Индикар сериите в неделя. Потърпевш от нея бе канадецът Робърт Уикънс, който по чудо се отърва от фатални последствия.

Инцидентът се случи в седмата обиколка на състезанието на писта Поконо. 29-годишният Уикънс опита да изпревари Райън Хънтър-Рей, но единствено успя да удари задната част на неговия болид и да изпрати пилота на Андрети Аутоспорт в стената. 

Болидът на самия Уикънс пък стана неуправляем, удари се в стената, после в оградата и започна да се върти във въздуха с огромна скорост.

От всичко това пострадаха още пет болида. От този на Уикънс пък не остана почти нищо освен пилотското място. Медицинските лица веднага се появиха на пистата и успяха да го извадят и да го закарат с линейка до хеликоптер, откъдето бе закаран до местна болница.

В крайна сметка канадецът се е отървал с контузии в долните крайници, дясната ръка и гръбнака. Има и натъртване на белия дроб. Най-вероятно ще се наложи операция, но пилотът определено може да се чувства късметлия, че катастрофата не доведе до нещо по-сериозно.