На 28 юни, на състезателната писта в Серес Бензиностанции ЕКО подаряват на 30 фена на моторните спортове възможността да направят серия от обиколки със собствен мотоциклет или автомобил.

EKO Racing School ще започне с кратко обучение на участниците относно спецификата на пистата. След това мотористите ще получат съвети за безопасно шофиране от шампиона по пистов мотоциклетизъм Мартин Чой, а автомобилистите от рали шампиона Илия Царски. 

EKO Racing School е част от дългогодишната социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се като стигнеш”,  която цели увеличаване на безопасността на участниците в движението.

За участници в EKO Racing School ще бъдат избрани първите 15 записали се във всяка от двете категории – мотористи и автомобилисти и отговарящи на условията на играта ТУК.

В случай че някой от регистрираните участници не отговаря на посочените критерии, той автоматично бива заместен от следващия по списък. Задължително условие е всеки участник да притежава валидно свидетелство за управление на превозно средство в категорията, в която участва, както и превозното му средство да има валиден документ за технически преглед.