Катрин Тасева и Невяна Владинова осигуриха общо три финала за българската художествена гимнастика на Световната "чалъндж" купа в Минск, Беларус.

Така след приключването на изпълненията на съчетанията с обръч и топка, България има три финала от четири възможни в неделя.

На обръч и двете българки намериха място сред осемте най-добри, като оценката на Катрин Тасева 17.900 е пета по сила, а на Невяна Владинова - 17.850 е шеста, което класира и двете във финала на уреда.

На топка във финала ще играе само Катрин Тасева, която получи оценка от 18.500, която е пета по сила на уреда, а Невяна допусна неточности и със 17.100 не намери място във финала.

Невяна Владинова

източник: БФХГ

За многобоя Катрин Тасева е шеста във временното класиране след първия ден, като събра сбор от 36.400, а Невяна Владинова е 13-та със сбор от 34.950.

След първия ден за многобоя води Линой Ашрам, която събра сбор от 40.050 т. втора се движи Александра Солдатова от Русия, която има сбор от 39.000т., а трета се във временното класиране е красивата украинска гимнастичка Влада Николченко със сбор от 37.250 т.

Пред Катрин са още представителката на домакините от Беларус Катарина Халкина и втората гимнастичка на Израел Никол Зелихман. 

Утре, събота, състезанието продължава със съчетанията на бухалки и лента и двете български гимнастички имат хубави и силни съчетания, остава само да играят без грешка!