Отложеното състезание по рали-крос минали месец заради пандемията край ловешкото село Баховица ще се състои на 22 и 23 август, съобщават от общинската администрация. Спортната надпревара се организира при спазване на санитарните мерки във връзка с коронавируса.

Това е четвърти кръг от Националния шампионат по рали крос за 2020 година, провежда се за 32-и пореден път. Очакват се над 20 пилоти от страната да се включат в екстремното автомобилно състезание.

В събота /22 август/ сутринта е административната проверка на документите и техническият преглед. От 14:00 часа е началото на свободната и официална тренировка, а от 16:00 часа е стартът на първи квалификационен манш.

В неделя от 9:30 часа е стартът на втори квалификационен манш. Самото тържествено откриване на състезанието е от 10.30 часа. След това е стартът на трети квалификационен манш, полуфиналите и финали.

В организационния комитет са включени кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев, директор на състезанието е Ивелин Йончев. Организатор е АСК "Вромос", както и предишните години.

Контролните органи ще се грижат зрителите да спазват маршрутите, обозначени с колчета и въжета. Разчита се много и на самодисциплината и взаимния контрол. Камионът с платформа, който се използва за трибуна от съдиите, ще бъде осигурен с дезинфектанти, а присъстващите там трябва да спазват отстояние./БТА