Ichiban на японски означава „номер едно“. Наградата Ichiban на Toyota е запазена ексклузивно за дилърите в Европа, които се открояват с отлично обслужване на клиентите. Тазгодишното отличие за България заслужи оторизираното търговско представителство на Toyota в град Русе „Ником-Русе" ООД, което демонстрира най-висок разултат в програмата за оценка. 
 
Над 2 500 оторизирани търговци на Toyota в Европа се съревновават, за да получат честта да се включат в групата от 45 Ichiban победителя всяка година и да бъдат възнаградени за демонстриране на уникален подход и отдаденост на философията Customer First (Клиентът е на първо място). 

Заради затегнатите мерки за безопасност и дистанция покрай извънредното положение заради COVID-19, церемонията по награждаването се осъществи виртуално, а най-добрите търговци на Toyota се свързаха дигитално с централния офис на Toyota Motor Europe в Брюксел.  

"Въпреки че днешната церемония стана факт във виртуалния свят, нашите цели остават непроменени; тук сме, за да оценим най-добрите дилъри в клиентската препоръка и победители в наградите Toyota 2020 Ichiban", отбеляза Мат Харисън, изпълнителен вицепрезидент на Toyota Motor Europe. 
 
Дидие Гамбар, вицепрезидент Продажби, маркетинг и клиентска удовлетвореност, също подчерта важността на човешкото участие в дейностите на мрежата от търговци: „Изграждаме допълнителна стойност около хората и за хората през целия им живот. Човешкият фактор в начина, по който търговците общуват с клиентите, не може да бъде повторен или копиран от другите и по този начин ще осигурим запомнящи се преживявания за нашите клиенти”.  
 
По време на церемонията търговците победители получиха изключителен и привилегирован достъп до дейностите свързани с изследванията и развойната дейност на Toyota и разяснения относно бъдещите технологични тенденции. 

"Ние в отдела за изследвания и развойна дейност правим най-доброто, зависещо от нас, за да осигурим страхотни продукти. Все пак, накрая вие – търговците - сте тези които предават директно стойността на продукта чрез уникалните услуги към клиентите", отбеляза Гералд Килман, вицепрезидент Изследвания и развойна дейност.  
 
Закривайки церемонията, д-р Йохан ван Зил, Президент и изпълнителен директор на Toyota Motor Europe, приветства всички присъстващи оторизирани търговци за невероятните им постижения, подчертавайки важността от слушането на клиентите за осигуряване на запомнящо се преживяване за всеки клиент, който се свързва с марката Toyota.