Изтънченият седан Toyota Camry беше отличен с приз в категория „Лимузина на 2019“ в конкурса Test The Best 2019 на авторитетното автомобилно издания Auto Bild по време на галацеремония. 

Най-продаваният седан в света в сегмент D/E получи отличието след като премина комплексната оценка на журито по време на еднодневно тестово шофиране в Боровец и онлайн гласуване на сайта на изданието.  
 
Елегантната лимузина дебютира на европейския пазар в началото на годината след петнадесетгодишно отсъствие. Засиленият интерес към хибридни автомобили в Европа позволи емблематичният модел да се завърне на Стария континент, като от старта на продажбите на Camry на българския пазар през месец април, моделът се радва на изключителен интерес. 

Дебютът на луксозния седан беше по време на Автомобилното изложение Palace Auto във Варна, а след това беше представен пред още по-широка публика и на Автомобилен салон София през есента.    
 
Елегантният бизнес седан се предлага с 2,5-литров двигател Hybrid Dynamic Force, като комбинира ниски експлотационни разходи, изключително нисък разход на гориво, ниски емисии и до 50 % придвижване с нулеви емисии при ежедневна употреба. Самозарядният хибрид Camry ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,3 сек. и достига максимална скорост от 180 км/ч, като същевременно постига CO2 емисии от едва 98 г/км и комбиниран разход на гориво само 4,3 л/100 км. 
 
Осмото поколение Camry е базирано на дизайна и инженеринговата философия на новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). TNGA е ориентирана преди всичко към характеристики, осигуряващи удоволствие от шофирането, и поставя изискания стил на едно ниво с отлично качество на изработка, надеждност и безопасност. 
 
Едно от основните предимства на платформа GA-K е, че тя е дава възможност на Toyota да преоткрие напълно всеки аспект на оформлението и техниката седана. Това довежда до безпрецедентно голяма промяна за гамата на Camry в рамките само на едно моделно поколение, като практически няма пренасяне на компоненти от предшественика по отношение на стайлинг, Human Machine Interface (HMI) и дизайн на кокпита, двигатели, пътно поведение и управление, както и безопасност. 
 
Широката, ниска и аеродинамична каросерия на Camry Hybrid разчита на стил, излъчващ увереност и собствен характер, израз на еволюцията по отношение на дизайнерските философии на Toyota Under Priority и Остър поглед. 
 
В купето, при което намалената височина на пода и на седалките допринасят за изместването на точката на бедрото на водача и пътника отпред максимално близо до центъра на тежестта на Camry, интериорният дизайн представя идеално сливане на стил, комфорт и майсторска изработка. 
 
Изразителните извивки на арматурното табло следват ергономичния кокпит, ориентиран към водача. Предните седалки предлагат отличен комфорт и обхващат идеално пътниците, задната седалка е възможна  в съотношение 60:40 или 40:20:40, а сгъването се регулира електрически. 
 
Всички контролери са проектирани, за да предложат оптимална функционалност, атрактивност и обратна връзка. А новият HMI интерфейс на Camry разполага с три лесно „четими“ информационни дисплея, характеризиращи се с безпроблемна видимост и наситени цветове. Това са 10-инчов Head-up дисплей (HUD), 7-инчов мултиинформационен дисплей между уредите на таблото и 8-инчов централен дисплей на централната конзола, включващ мултимедийната система Toyota Touch® 2 with Go. 
 
Запазвайки всички основни качества, които са го направили толкова популярен днес – водещи нива на QDR (качество, издръжливост и надеждност), тиха работа при движение и комфортно пътно поведение, изцяло новият Camry предоставя нов, привличащ погледите дизайн на екстериора и интериора, иновативни технологии и функции за безопасност, както и новооткрити нива на удоволствие и вълнение от шофирането.