Втория кръг на Европейския офроуд шампионат тази година ще се проведе в Русе. След отличната организация през миналата година, България получи право за втори път да стане домакин на надпреварата. 

Над 50 състезатели от България, Румъния, Чехия, Унгария, Украйна и Гърция ще мерят сили по 500 километровото трасе с ATV, бъги, мотори и джипове.

Сред участниците е първият българин европейски шампион Николай Гочев, източно-европейските шампиони екипажът на "Хюндай Офроуд Тим" Цвети Иванчев и Ивайло Николов, вицешампионът на Европа с ATV Красимир Колев,  както и атрактивната и борбена Рени Христова, която мери сили с мъжете също с ATV.  

Град Русе ще бъде представен от силния екипаж на „Нетуоркс Офроуд” Свилен Максимов и Делян Димитров с прототип Гранд Чероки.

Организатор на събитието са клубовете „4х4 Адвенчър” и „Нетуоркс Офроуд”, а съорганизатор е община Русе. Център на състезанието е мотописта Средна Кула, където в петък след 13:00 часа ще има атрактивни стартове, а официалното откриване от кмета Пламен Стоилов ще бъде в петък след 18:00 часа на паркинга до НАП. 

Фенове и публика могат да намерят информация за местата за наблюдение в сайта на състезанието – www.baja-bulgaria.com