Синът на собственика на Левски Тодор Батков-младши пропусна златен шанс да се качи на стълбичката на победителите за втори пореден път в своята картинг кариера. Младият пилот остана 4-ти на завършилия кръг от Републиканското първенство по картинг на писта „Лаута” в Пловдив.

След като преди няколко седмици по време на третия кръг на държавното първенство Батков-младши взе бронза, днес не му стигна само точка отново да се нареди в призовата тройка в своя клас. След много добър първи манш в Интерконтинентал А Юниор, в който той зае второ място във втория манш Батков нямаше късмет. Той изпусна завой по средата на състезанието и финишира едва седми, което му отреди четвърто място в общото класиране.

От трибуните сина си подкрепяше Тодор Батков, който бе в компанията на изпълнителния директор на Родопа (Смолян) Георги Караманджуков. Победител в този клас стана Денис Янев, втори остана Митко Матев, а трети - Теньо Кирилов.

При най-малките в клас Мини БГ шампион с две маншови победи стана Мартин Бакарджиев, втори финишира Адриан Петров, а трети - Кристиан Крумов.
В клас Мини победител стана пловдивчанинът Николай Николов, който направи първите си стъпки в картинг спорта именно на писта „Лаута” в любителски шампионати и състезания. След Николов завършиха Георги Тачков и Стефан Тахов.

Христо Василев триумфира в дебютния за този сезон клас HOBBY с победи и в двата манша. Фаик Фаик и Илиян Наумов заеха второ и трето място.


В най-мощния клас ICC най-достойно се представи Мишел Георгиев.

Той бе видимо по-бърз още в първия манш, но нямаше шанс да изпревари Искрен Маринов. Още на старта във втория манш обаче Георгиев се справи блестящо и се изстреля на челната позицияр която запази до края на надпреварата като не позволи на другите да го настигнат и изпреварят. Шампионът в този клас от миналата година пловдивчанинът Владимир Арабаджиев имаше технически проблеми в първия манш.

Той стартира от първа позиция, но 3 метра след старта картингът му изгасна. Арабаджиев успя да се справи и да потегли, но с помощта на сингалистите, което е забранено от наредбите. Така пилотът не взе точки от първия манш, а във втория манш стартира от последна позиция. Въпреки това само след няколко той успя да се върне в борбата за призова позиция. Във втория манш той завърши веднага след Мишел Георгиев, но в генералното класиране остана едва пети.