Автомобилното състезание "24 часа на Льо Ман" със сигурност ще се състои през тази година, дори и без публика, съобщи шефът на Световния шампионат издръжливост (WEC) Жерар Невю. 88-ото издание на надпреварата на пистата "Сарт" северозападна Франция е най-престижното в календара на WEC, като през миналата година то беше посетено от около 250 хиляди зрители, голяма част от които от Великобритания.

Стартът през този сезон беше пренасрочено от 13-14 юни за 19-20 септември заради пандемията от коронавирус, но новите дати все още не са сигурни, тъй като желанието на организаторите е състезанието да се проведе с публика.

"Дали ще бъде нормално състезание, или състезание при закрити врати? На този етап е невъзможно да се каже. Когато организираш Льо Ман, искаш да има публика, защото Льо Ман е повече от състезание. Това е празник, който споделяш с много хора. Много специално събитие. Би било изключително разочароващо, ако трябва да го направим без зрители. Но Льо Ман през 2020 година със сигурност ще има", каза Невю. / БТА