„Изискванията към състава на горивото непрекъснато се менят. Появяват се нови правила за стандарта, завишават се и изисквания на ЕС в тази сфера.” Това каза в предаването „Дарик гараж" Пламен Янкулов, мениджър качество на горивата ШЕЛ България. Той обясни, че съществуват определени присадки към горивата, които оптимизират работата на двигателя. Янкулов сподели още, че развитието на биогоривото е „това, към което светът върви”, но посочи и недостатъците на този вид гориво.

Някои от тайните на автомобилните състезания пък разбули професионалистът на пистата и високопланинския шампионат – автомобилният състезател Юлиан Серафимов – Горчо. „Понякога е въпрос на късмет да станеш шампион, но трябва и да бъдеш упорит, да се раздаваш и да тренираш много”, сподели той. Горчо отправи и съвета си към младите шофьори: „Да не си мислят, че като вземат книжка и стават безсмъртни. Автомобилът е много опасно нещо и трябва да се уважава.” Серафомов обясни, че на улицата шофира изключително бавно и че прави разлика между пистата и града. Той припомни на шофьорите да не забравят да си купят зимни гуми и ги призова да са по-толерантни един с друг.

Трима слушатели спечелиха гориво на стойност от 20 лв., отговаряйки на традиционната седмична загадка на „Шел".

Това бяха някои от основните новини от последния брой на предаването „Дарик гараж". То се излъчва всяка неделя, трае един час и започва в 9.00 ч. сутринта. Водещият Петър Димитров предлага интересни съвети и раздава награди, осигурени от бензиностанции „Шел".