Пилотът на АСК "Ара Моторспорт" Стефан Стоев (Silver Car EF 10) взе победата в "Мемориал Валерий Великов", първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване.

Стоев бе безапелационен през целия уикенд, задавайки темпото пред своите конкуренти и счупвайки рекорда на трасето, записвайки най-добро време от 1:42.41 минути подобрявайки рекорда на трасето с почти три секунди.

Николай Златков

източник: Мартин Нацев

На второ място в генералното класиране и победител в категория 3 и клас E1 3600 е Николай Златков с Audi Quattro S1. Пилота на АСК „Проспиийд“  изостана с едва 4 секунди зад Стоев за битката в генералното класиране постигайки най-доброто си време от 1:44.76 във втория манш.

Юлиян Телийски

източник: Мартин Нацев

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX) от АСК "Дунев Рейсинг" затвори челната тройка в генералното класиране. Той все пак бе на косъм от това да се пребори с Николай Златков, но за съжаление едва девет десети не му достигнаха.

Най-бърз от автомобилите с един двигателен мост бе Васко Въжаров с Opel Astra, който достигна и четвъртата позиция в генералното класиране.

Стартиращия с нает от Чехия автомобил Пламен Камбуров (Skoda Fabia), завърши надпреварата на пета позиция успявайки да постигне добър прогрес през целия уикенд въпреки новият за него автомобил.

"Не очаквах че, така добре ще се справим. Повреме на опознаването на трасето не се чувствах уверен, най-вече заради това, че съм направил едва 5 обиколки на писта „Калояново“ след участието ми в Италия. Когато мина първият тренировъчен манш и видях времената успях да се отпусна и да вдигна темпото постигайки желаните от нас резултати", заяви победителят Стоев.

"Взехме в последният момент решението си да участваме. Ние работим по нов автомобил, като работата по него се оказа доста по-обемна от очакваното и взехме решението през тази година да взема участие в само няколко кръга с единствената цел, поддържане на форма. Уикенда не започна добре за нас и разбих колата от пред, не бях сигурен дали ще продължим напред, но за щастие щетите бяха само козметични. Биткана с Юлиян Телийски бе страходна и съм много доволен от това състезание", коментира вторият в подреждането Николай Златков.
 
"Не бях много уверен в автомобила по време на тренировките понеже автомобила от тази година разполага с малко повече мощност. Нямахме никакви проблеми и смятам че, записахме добро постижение", добави третият в подреждането Юлиан Телийски.