Автомобилната надпревара Eneos Cup ще старира третия си сезон през този уикенд. Това ще стане на писта „Лики Моли”, която ще се проведе на трасето „Дракон“ край Калояново. Там ще бъде даден стартът на първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. През тази година проектът на „Омникар България“ и пловдивския клуб „КА-2 Рейсинг Тийм“ ще бъде част от националния шампионат за втора поредна година. Програмата включва 6 състезания, четири от които ще бъдат на градски трасета. Останалите две ще са на писта „Дракон“ и гръцкото трасе „Серес“.

През миналата година от шампионата Eneos Cup се проведоха шест кръга. Трима пилоти взеха победи в тези надпревари. Венцислав Станев завърши сезона с четири успеха. Денислав Терзийски и Кольо Карастоянов записаха по една победа. Шампион във втория сезон на Eneos Cup стана именно Станев, който ще защитава титлата си през този сезон.

В този шампионат пилотите се състезават с напълно еднакви автомобили Audi A4, подготвени от екипа на КА-2 Рейсинг. Автомобилите са снабдени с 1.8-литрови турбо двигатели с приблизителна мощност 190 к.с. Идеята на шампионата е да бъдат показани качествата на пилотите, а тези на автомобилите да останат на по-заден план.

В първото състезание за тази година, участие ще вземат 8 състезатели: Ташо Ташев, Христо Чаков, Венцислав Станев, Денислав Терзийски, Васил Александров, Антоний Тонев, Николай Петров и Христо Христов, който ще запише дебютното си състезание.