Новия сезон на картинг писта “Лаута” ще стартира в 10 часа утре. За неговото начало организаторите са подготвили състезание за клиентите с най-много обиколки през зимата, дрифтинг и демонстрация с Rotax. Победителите в първото за годината състезание ще получат награди, осигурени от парфюмерийна фабрика Рефан и картинг писта Лаута.

Петя Баръмска ще се качи в новия си Rotax - ICA, за да прикове вниманието на публиката и да си припомни минали емоции от пистата, на която се е породила любовта й към моторните спортове. Най-познат на пловдивската публика от дрифтинг майсторите пък е Искрен Иванов от Плевен.

Първият месечен финал на любителския шампионат “BECK'S grand prix 2009 & Lauta junior karting cup 2009” е заплануван за 29 март /неделя/, след излъчването на първия кръг на Formula 1, който участниците могат да проследят на голям екран в комплекс Ескалибур.

Новото за сезон 2009 е регламентът на любителския шампионат. Тази година участниците ще бъдат разделени на два класа - до 16 години - клас “junior” и над 16 години.

Класирането за годишния финал, който ще се проведе на 8 ноември 2009 година, става чрез точкуване. Квота за участие в годишния финал придобиват всички пилоти, събрали минимум 11 точки от месечните финали. Ако пилотът е събрал необходимия минимум брой точки, той не губи правото си на участие в следващите месечни финали през сезон 2009, като условието е да е показал едно от 20-те най-добрите времена за съответния месец. Всички участници в месечните финали получават 2 безплатни боулинг игри в комплекс Ескалибур.