Най-голямата и модерна закрита писта за картинг в България - Sofia Karting Ring отваря врати на 28 март с абсолютно нова конфигурация на трасето.

Пистата е с повече завои и вече е с по-дълга дистанция. Завоите по пистата са 16  от старта до финала, а в новото трасе има 3 последователни завоя във финалната част с доста места за изпреварване и всеки един пилот може да пробва различни траектории по които да мине точно в тази част. Новата писта е малко по-дълга и времето за обиколка се увеличава с две-три секунди.

"Две години след откриването на един от най-модерните и закрити атракциони в столичен мол, е време за нова конфигурация на пистата, която да даде възможност на посетителите за нови преживявания", коментира Николай Върбицалиев, управител на Sofia Karting Ring.

източник: Христо Петров

На пистата се провеждат серия от интересни събития за картингисти сред които индивидуален шампионат, както и академия за млади картинг пилоти, в която за две години са минали над 100 деца, което е отличен показател за моторния спорт.

източник: Христо Петров

До края на календарната година на територията на картинг пистата се очакват още промени и подобрения, които неминуемо ще я наредят сред топ картинг пистите в Европа.

Част от медиите отразяващи моторните спортове дори спретнаха състезание, което определи и съответно победителите.