След година прекъсване традиционното автомобилно състезание Планинско изкачване Благоевград се възобновява в югозападното градче. Състезанието ще се проведе на 24 – 25 октомври 2020 година по добре познатото състезателно трасе със старт в ж.к. Еленово и финал преди с. Делвино. 

Тазгодишното издание е петият и последен кръг от Българския автомобилен шампионат по Планинско изкачване и интересът е голям именно защото шампионските титли все още не са ясни за сезона. 

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, със съдействието на Община Благоевград и партньори.

Прекрасното технично 4-километрово трасе, предизвиква вниманието на най-добрите пилоти на България. Пътната настилка е асфалт с конфигурация от различни по трудност завои, с подходящи безопасни места за гости и фенове. В офиса на организатора започват приемането на заявки за участие, които ще продължат до 24.00 ч на 19 октомври, след което ще станат ясни участниците в събитието.

"Очаквам едно позитивно и интересно събитие, защото тук на Планинско Благоевград ще се решават шампионските титли за сезон 2020 и целият ми екип, който стои в организацията е изключително мотивиран. За съжаление цялата ситуация свързана с Ковид е пречка да присъстват редовни участници и наши приятели от Гърция и Македония. Но ние като организатори от Спортен клуб Диамо, ще направим всичко възможно състезанието да бъде празник за всички", заяви Славчо Кордев, който е Директор на събитието.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.