Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер победи в картинг състезанието "Предизвикателство на звездите" на пистата в град Флорианаполис в Бразилия.

Редом с други звезди от Формула 1 и останалите моторни спортове по покана на пилотът на Ферари Фелипе Маса 38-годишният Шумахер демонстрира, че все още не е загубил формата и неповторимия състезателен дух, въпреки, че в края на 2006 година се оттегли от Формула 1 и прекрати активната си състезателна кариера.

Още при първия старт Шуми дръпна от четвъртата позиция на стартовата решетка и зае втората позиция. На втората обиколка германецът изпревари Лукас ди Граси и до края не изпусна победата.

Във втория старт пилотите стартираха в обратния ред на класирането си от първия старт. И тук „пилето” отново кара прекрасно и дори на няколко пъти докосна със своя карт някои от конкурентите си. В крайна сметка и 6-то място в този старт стигна на Шуми да спечели надпреварата с общ актив от 35 точки пред бившият пилот на Ферари Лучано Бурти, който събра 33 точки.

По натаък следват Лукас ди Граси с 31 точки, Рубенс Баричело с 26 точки и Фелипе Маса с 24. Това бе третото издание на "Предизвикателство на звездите". Надпреварата събира всяка година пилоти от Формула 1, Инди и Сток Кар.