13-годишният талант в мотокроса Дани Цанков подписва първи професионален договор с „Ямаха Европа“. Състезателят на „М6 Ямаха ресйсинг тим“ впечатли ръководството на един от най-силните отбори в света в този спорт, след като спечели суперфинала на „YZ bLU cRU FIM Europe Cup“ в клас МХ85, както и с блестящото си представяне по време на уникалния „bLU cRU Masterclass“ ръководен от бившия пилот на „Ямаха“ Брайън Йоргенсен в присъствието на двукратния световен вицешампион Джереми Сийвър.

„Много сме щастливи и горди от това постижение. Аз усещах, че Дани ще бъде избран на подпише договор, защото той превъзхождаше всички в неговия клас. Когато ни потвърдиха, че ние сме победителите, споделиха, че Дани е бил най-лесният им избор, защото просто е превъзхождал всички останали. Имаме някакви подробности, но в следващите една-две седмици ще имаме пълна ясното какво ще се случи в бъдеще. Имаме предложение от „Ямаха“ Дани да кара за холандски отбор следващата година в холандския шампионат в холандски отбор. Те ще ни предоставят възможност Дани да премине през тяхна школа и да тренира на трасета с дълбок пясък, каквито в България ние нямаме.

Дани е много щастлив и е много амбициран, но знае, че го чака страшно много работа. Контузията, която имаше вече отшумява и вече тренира усилено физическа подготовка. Кара новият мотор, който ни беше изпратен от „Ямаха Европа “. Следващият сезон към него няма да има кой знае какви очаквания за холандския шампионат, но пък те ще бъдат големи към представянето му на европейското и на световното първенство. За сега нещата вървят в правилна посока. Аз на 7 декември заминавам за Холандия, където ще премина едно обучение за треньори. Надявам се тогава да се видя с хората от „Ямаха“ и да уточним всички подробности“, сподели пред Motosport.bg главният мениджър на „М6 Ямаха ресйсинг тим“ и личен треньор на Дани Цанков – Мартин Тодоров.