Рекорден брой участници ще стартират тази седмица от 4 до 6 юни в офроуд надпреварата "Балканска Офроуд Купа Варна 4х4". 

Шестдесет  екипажа от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан и Турция като за три дена ще трябва да преодолеят над 1000 състезателни километра. 

Надпреварата е и в календара на Автомобилната Федерация на България и е втори кръг от Националните шампионати. 

Организатори са Офроуд Клуб Черно Море и Дирекция Спорт на Община Варна. 

Много атрактивни участници ще застанат на старта след дългата Ковид пауза, като всички стартират в борба за първото място. Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero ще търси втора победа след подиума във Велинград. 

В рали категорията отново на старта е доайена на офроуд спорта в България Тодор Христов, който вместо АТВ-то и този път ще с машина 4х4. За първи път в офроуд състезание ще се включва и рали автомобил –Subaru Impreza  с пилота Радомир Пепелов от Стара Загора. 

При тежките машини Балканския и Национален шампион Рулис Тсекмесоглу от Гърция отново е със заявка за подиум в конкуренция с 8 румънски и 7 български екипажа. 

В „кралския клас“ при най-бързите шампиона Кирил Захаринов ще търси втора победа след подиума в първия кръг във Велинград. 

Пълна информация за състезанието и места за публиката можете да намерите в страницата на събитието във Фейсбук - Varnaoffroad4x4.