Рекорден брой участници стартираха този уикенд във Варна в офроуд надпреварата "Балканска Офроуд Купа 4х4".

Шестдесет  екипажа от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан, Турция и България премериха сили, като за три дена преодоляха над 1000 състезателни километра. 

Организаторите от "Офроуд Клуб Черно Море" и Дирекция Спорт на Община Варна предложиха отлични условия и организация на състезателите. 

източник: Офроуд клуб Черно море Варна

Надпреварата е втори кръг от Националните шампионати в календара на Автомобилната Федерация на България. В класа на прототипите и най-проходимите победител стана румънския екипаж на Тудор Октавиан , а при модифицираните Драго Янев и Даниел Ганев с Мерцедес G. 

източник: Офроуд клуб Черно море Варна

Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero извоюва втора победа след подиума във Велинград в класа на начинаещите. При Стандартните най-мощни автомобили победител е екипажа Първан Първанов/Добрин Чешмичков с шеста поредна победа, а при модифицираните победа грабна Теодор Тома от Румъния.  

В "кралския клас" при най-бързите шампиона за миналата година Кирил Захаринов отново спечели поредно състезание, като този път бе на навигатор на Владимир Христов. В бъги класа първи станаха баща и син Хофман от Румъния, като сина е само на 14 години със специален лиценз от румънската федерация.