Започва състезанието „Най-добър млад шофьор на България“. Кампанията, организирана от СБА, се провежда за втора поредна година. Участие могат да вземат всички шофьори до 26-годишна възраст, които имат по-малко от 5 години стаж и нямат в сила наказателни постановления или издадени фишове.

Инструктор на участниците тази година и лице на кампанията е състезателят на „EНЕКОД“ Григор Григоров. Най-титулуваният млад рали състезател у нас ще седне на дясната седалка, за да предаде от своя опит и умения на участниците в кампанията. Той ще бъде единственият инструктор в рамките на кампанията и единственият професионален шофьор сред лицата ѝ.

Преди да се срещнат с Григор Григоров, обаче, младите шофьори ще бъдат предварително селектирани. Първият етап е теоретичен тест, съдържащ въпроси в областта на правилата за движение по пътищата, безопасността на движението, експлоатацията на автомобила и поведението зад волана. Тестът могат да решат всички, отговарящи на критериите, от днес (20 февруари) до 19 април.

За практическия етап на състезанието ще се класират най-добрите 30 участници, които ще бъдат поканени на финал в центъра на София на 18 май 2019 г. Там в рамките на 3 часа и под инструктажа на Григор Григоров, те ще преминат през различни изпитания, където ще покажат уменията си, прецизност, познания и не на по-следно място – как да реагират в случай на авария и да окажат първа помощ на пострадалите.

Всяка задача ще носи точки на финалистите, а шофьорът с най-голям общ брой точки ще бъде определен за новия „Най-добрият млад шофьор на България“ и ще се радва на множество награди, осигурени от партньорите на кампанията.

„Няма смисъл от излишни рискове. Животът е един, живейте го щастливо!“ - с тези думи рали състезателят Григор Григоров се обърна към младите шофьори и ги призова да се включат в кампанията – за своята безопасност и за тази на останалите участници в движението.