С тежък инцидент приключи състезателният уикенд на Пламен Кралев на чешката писта "Бърно" край едноименния град. В третата обиколка Ferrari F430 GT3, носещо логото на България, бе ударено от друго Ferrari, пилотирано от Крис Хеймън от ЮАР.

В резултат на катастрофата отпаднаха и двете състезателни коли, които няма да стартират във втория старт.

Лошият уикенд за Кралев обаче започна преди състезанието. Българският пилот спечели 9-та стартова позиция, но тръгна от 12-та позиция. Причина бе наказание от тримата стюарди на FIA, които му наложиха да тръгне с 3 позиции по-назад, защото не е намалил скоростта при жълт флаг на вчерашните свободни тренировки.

Самото състезание тръгна добре за пилота на "Кесъл Рейсинг". Въпреки че загуби позиции на старта и влезе 16-ти в първия завой, още на втората обиколка успя да се придвижи до 10-то място. Пред него бе съотборникът му Клаудио Ричи. Кралев изпревари бразилеца във втората обиколка, но в четвъртата дойде инцидентът.

"В първите минути не помнех какво всъщност се случи, къде съм и въобще какво се е случило. Завъртях се леко, в резултат на което загубих скорост, а съотборникът ми Хеймън ме удари много силно. Говорих с него, просто състезателен инцидент. Радвам се, че съм добре, както и той. Съжалявам много, че няма да мога да стартирам утре, както че това се случва в първото ми състезание под името на България. Имахме сили с Ники за подиум, днес бяхме най-бързото Ferrari", коментира Кралев след финала.

"Видях излизането на Кралев, но имаше много пушек, опитах се да го избегна, но не го виждах къде е. Отзад ме притискаше Ford", обясни Хеймън.