Състезателят по спидуей от Търговище Милен Манев продължава успешния си рейд в румънското първенство. В крайното класиране на втория кръг Милен се нареди на второ място след местния фаворит Попа Фанел.

Трети в призовата тройка е Андриан Георги, който се състезава в шведската лига. В надпреварата се включиха 12 състезатели, а Милен кара четири серии. Три от тях завърши първи и една на втора позиция. Доста проблеми съпътстваха стартовете на Манев.

„Проблеми с карбуратора не ми позволиха да победя в една от сериите”, каза Милен след завръщането си в България. Освен това състезателят е карал със стара гума. За разлика от другите състезатели от клуба му в Браила не са му дали нова.

След състезанието нашенецът има в актива си общо 14 точки и това го издига на първа позиция в генералното класиране. Наред с успехите в Румъния Милен Манев се представя достойно и на европейските писти. Сега му предстои старт в престижен италиански турнир. Все още датата на старта на Апенините не е ясна. Милен се е заел и с тежката задача да върне спидуей на българска земя. На 13 юни предстои и турнир за Купата на Търговище, в който ще вземат участие и румънски състезатели