Повече от 30 души се включиха в тазгодишното издание на EKO Racing School, което се проведе на пистата в гръцкия град Серес. Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой и най-титулуваният роден рали състезател Илия Царски влязоха в ролята на учители за любителите на моторните спортове, като всеки един от тях имаше възможност да се запознае с тънкостите при управлението на мощните машини.

След като преминаха задължителните указания за безопасност и се запознаха с особеностите на пистата в Серес, участниците в EKO Racing School влязоха в ролята на навигоатори. Всеки един от тях имаше шанса да изпита емоцията от високата скорост, партнирайки си с Илия Царски.

След това любителите на моторните спортове имаха възможността да направят серия от обиколки с личните си автомобили и мотоциклети.

В края на мероприятието, всеки един от записалите се в училището на EKO Racing получи специален сертификат за участието си.

EKO Racing School

източник: Gong.bg, Александър Красимиров

EKO Racing School е част от дългосрочната социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се, като стигнеш”, която цели увеличаване на безопасността на участниците в движението. Училището се провежда за втора поредна година на пистата в Серес, при огромен интерес от страна на почитателите на моторните спортове.