На мащабно и зрелищно събитие, за първи път ще бъде представена една от най-успешните марки състезателни картинги CRG, собственост на София Картинг Ринг. 

Extreme Fest ще даде възможност на посетителите не просто да наблюдават, а и да вземат участие в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове и активности, както и да се запознаят с безопасното им практикуване. Това е и причината поради която, София Картинг избра да представи най-новите членове от семейството си. 

Пистата е сред най-големите закрити такива в Европа, чиято цел е да не спира да изненадва всички запалени фенове на високоскоростните емоции. Едва преди няколко месеца пистата бе реновирана, а посетителите и се радваха на изградено ново трасе. От днес ще имат възможност да усетят и разликата в скоростта. 

Новите картинги CRG ще изискват по-голямо внимание и вече придобити рефлекси. Всички фенове на адреналина ще могат да тестват новите придобивки на пистата в София Картинг веднага след премиерното откриване и при условие, че вече са дали време на пистата от 51 секунди на настоящите картинги. 

Сред основните разлики между новите CRG и настоящите Sodi Rx8 е, че са по-леки, динамични и бързи, с предни спирачки, 270 кубика и 9 конски сили.

Освен премиерата на по-бързите картинги и с подкрапата на Николай Върбицалиев, единственият Българин в сериите Формула БМВ, ще организират Картинг училище в Неделния ден на ул.Гурко. 

На разположение, напълно безплатно, ще бъдат два детски картинга, един двоен и един за възрастни в диапазона между 12 и 16 ч. 

Интересен факт е, че тази година отново над екшъна на ул.Гурко в Неделя ще бъде един истински болид - Формула Рено 2000 (250к.с., 550кг., ускоряващ за 3,5 секунди до 100км/ч.), участвал и финиширал винаги в Топ 10 в Немския Шампионат на Формула Рено, окачен на кран, непосредствено над ревящите двигатели на мотори, дрифт автомобили и картинги. 

"Extreme Fest Sofia” е единственият фестивал за екстремни спортове, който се провежда в центъра на София. Цели да запознае Българското общество с екстремните спортове, прекарвайки един уикенд, изпълнен със забавление, адреналин и приятна атмосфера. 

За трета поредна година, събитието ще се състои на територията на Княжеска градина (Паметникът на Съветската армия) и ул.Гурко, където всяка година над 15 000 зрители