Предстои първото по рода си състезание с водородно задвижвани автомобили (мащаб 1:10) в България за ученици между 8-и и 12-и клас, част от международното Horizon Grand Prix. Събитието, което ще се състои този уикенд, ще се проведе в Англо-американско училище от 11:00 - 17:00 ч. на 25 май, а входът е свободен.

Екипът на Технократи, финалисти на Промяната 2018/2019, събра отбори от няколко училища в страната, които се включиха със страхотна енергия и желание в проекта. През изминалите месеци учениците се подготвят усърдно за Horizon Grand Prix София 2019. Всеки отбор сглобява сам шасито на своя автомобил, конструира купе за него и преминава през редица тренировки за оптимизиране на използвания водород чрез горивна клетка. 

Отборите вече нямат търпение да ви покажат на какво са способни техните водородни автомобили (мащаб 1:10). Заповядайте да споделим заедно този вълнуващ момент! 

Победителят ще спечели възможност да премери сили с отбори от цял свят на световния финал, който ще се проведе в Прага на 8 юни! 

Училищата и отборите, които се включват в пилотното за България състезание, са 18-то СОУ "Уилям Гладстон", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, СУ "Емилиян Станев" - Велико Търново и RC Vratza.