Повишаване на професионалното ниво и на адекватното отношение към нуждаещите се от ремонт на автомобилите си – това е целта на първата и единствена у нас Академия за автомеханици. 

Скоро академията ще мине освен в присъствен и в онлайн вариант. Причината е не само заради създалата се обстановка на изолация, а и поради отдавна замисления проект, в контекста на дигитализиране на обучението като начин за спестяване на време и допълнителни усилия.

Идеята за първата академия за механици у нас Das Auto Academie, е на Крис Младенов – млад предприемач, механик, лектор, писател и иноватор. 

Той получава ноу-хау в Германия, в Академията на Фолксваген и виждайки нивото, на което се учат немските сервизни специалисти и ефектите от обученията и уъркшопите, той решава да пренесе идеята у нас. 

През академията вече са преминали присъствено над 800 сервиза, като едни от най-големите ползи, които споделят механиците са, че са разбрали как да общуват с клиента по-добре, как да работят по-чисто и как да се подготвят за даден ремонт още преди да го започнат с цел минимализиране на грешките.

Темите на обученията, които вълнуват както начинаещи, така и напреднали механици и собственици на сервизи за автомобили, са от широк диапазон. Например „Климатични системи“, „Цялостна диагностика и електрически системи“, " Ремъчно и верижно задвижване" "DSG и S-tronic скоростни кутии" и други .

В своя онлайн вариант академията ще предоставя възможност за достъп до различни обучителни пакети на разнообразни теми, които всеки механик може да си букне лесно онлайн и да гледа в платформата. 

Платформата ще дава възможност за постигане и проследяване на резултатите, а в края на всеки курс, ще има възможност за получаване на сертификат. Ще има и друга интересна опция. В платформата ще може всеки да намери „другарче“, което кара курса в момента и заедно да се мотивират и да проследяват резултатите си. Обикновено такава връзка за растеж остава и много след завършването на курса и хората си помагат и в реалния живот и бизнес.

Крис Младенов е обучил стотици механици и е популярен със страстта си и специализацията си да намира и отстранява трудно откриваеми проблеми в автомобилите. Създателят на Das Auto Service провежда най-големите обучения за механици в България и е автор на 5 учебника, с които запълва липсващата ниша за такъв тип техническа литература у нас. Крис Младенов е създател и на единственото турне за механици, правено някога в България. То обхвана някои от големите градове в страната, а последното е успяло да събере служители и собственици на над 500 сервиза.