Последният кръг от пистовия шампионат на България -  състезанието "Диамо-2014", ще се проведе на 1 и 2 ноември на  пистата в гръцкия град Серес. Това съобщиха на БТА  организаторите на надпреварата от спортния клуб Диамо (Благоевград). До момента в офиса на организаторите са заявили  участие най-добрите пилоти на страната.

Борбата между тях ще бъде изключително оспорвана, защото ще  се решават титли за генералното годишно класиране, съобщиха от  СК "Диамо". Чуждестранно участие не липсва и тази година. Пистата в град Серес e най-голямата на Балканския полуостров и  е сертифицирана за провеждане на състезания от ранга на Формула  3. Част от организационния комитет са заместник-кметът на община Благоевград Валери Смиленов и председателят на Българската  федерация по автомобилен спорт.

Програмата предвижда на 1 ноември, събота, административна  проверка от 08:30 ч. до 11:45 часа. По същото време ще се  извърши и технически преглед на заявените автомобили. Началото  на официалните тренировки ще бъде дадено в 13:00 часа. Групите  са "Спорт", Туринг" и "Макси". Стартът на състезанието е на 2  ноември, неделя, от 12:00 часа, а награждаването е предвидено за 15:00 часа.