Шестият сезон във Формула Е може да бъде подновен в Берлин през месец август. Идеята е в немската столица да се проведат общо шест надпревари в рамките на девет дни. Стартовете ще бъдат групирани в три двойки, като всяка от тях ще използва различна конфигурация на трасето на бившето летище „Темпелхоф“.

Надпреварите в Германия ще се проведат между 5 и 13 август, като четири от тях ще бъдат през седмицата, докато останалите две през уикенда. Освен стартовете в Берлин, организаторите на шампионата преговарят още и с промоутъра на е-При на Сеул, което трябваше да дебютира през тази година. При евентуален успех в преговорите южнокорейската надпревара ще стана финален кръг на шампионата на 5 септември. Ако това не се случи, то сезонът ще приключи на 13 август в Берлин.

Преди да бъде спрян сезонът заради пандемията от коронавиурс, бяха проведени общо пет старта, а след тях лидер в класирането при пилотите с 67 точки е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), втори с 56 е Мич Евънс (Jaguar), а трети с 46 е Александър Симс (BMW).

Пандемията доведе до отлагането на общо шест кръга, като освен тях, двете надпревари в Лондон бяха отменени, тъй като “ExCell Centre”, който трябваше да приема надпреварите, бе превърнат в полева болница. 

От отложените надпревари почти сигурно е, че тези в Саня, Рим, Париж, Джакарта и Ню Йорк няма да се проведат.