Пилотът на Trident Racing Пламен Кралев не завърши в основното състезание на пистата "Сахир" в Бахрейн след удар от друг пилот от GP2 Asia. Кристиан Виеторис спря в болида на българина на обратния завой номер 18 на трасето поради твърде късно спиране.

Това е втори удар между двамата след Абу Даби, където обаче българинът продължи надпреварата със счупен под иповредена трансмисия, а германецът отпадна.

След излизането от болидите двамата си размениха реплики, а Виеторис държеше, че Пламен е трябвало да го пропусне в завоя, защото е бил по-бавен от него.

„Не успях да намеря подходящите настройки на колата. Тя е по-различна като техника и каране от всичко, до което съм се докосвал. Все още не мога да свикна с нея и да направя настройки. Може би ми липсват тестови километри. По време на състезание не се учи, а трябва да се кара на лимита. Все пак се надявам, че утре ще бъда по-бърз. Относно удара не смятам, че съм виновен. Не знам защо Виеторис не изчака правата, след като е толкова бърз. Аз си държа траекторията и не съм длъжен да пропускам никого, особено в най-тесния и бавен завой на пистата. След него има няколко прави и възможности за изпреварване”, коментира Кралев.

Второто състезание е утре в 9.50 часа българско време и ще бъде предавано пряко по Eurosport II.