Българският пилот Пламен Кралев поднесе истинска сензация с триумфа си на пистата Хокенхайм преди дни, където спечели старт от европейския шампионат на Ферари. „Димитър Илиев ме запали по автомобилния спорт и ме научи на много неща”, сподели Кралев по повод това, че най-добрият ни рали пилот е негов наставник. „Преди всичко сме много добри приятели”, пък заяви самият Митко и добави: "Постижението на Пламен е изключителен успех. Потресен съм. Чисто спортно-технически това, което направи е изключително.”

"Невероятно е да чуеш българския химн на най-високото стъпало на подиума. За първи път в цялата история на пистата Хокенхайм звучи българският химн", пък разказа Пламен Кралев и се зарече, че ще продължи да се състезава и следващия сезон, когато ще мисли за призово класиране и влизане в тройката, а дори и за титлата.

Европейският шампионат на Ферари е доста популярен в Италия, а автомобилите в него са подготвени еднакво. Надпреварата се състои от седем кръга, а състезанието на Хокенхайм бе шесто в календара.

Финалният кръг е на пистата Муджело на 28-ми октомври. В момента Пламен Кралев е 12-ти в класирането с 81 точки

Димитър Илиев пък се готви за рали Елпа в Гърция. Митко е втори във временното класиране в европейския рали шампионат, но се надява малшансът напоследък да го напусне и след новите състезания за излезе на първа позиция.