На 6-ти и 7-ми август 2016 се проведе шестият кръг от  сериите DTC, част от престижните ADAC GT MASTERS на емблематичната писта Нюрбургринг. 

И на двете квалификации българинът Павел Лефтеров завърши втори в класа си, като на втората стопи разликата с основния си конкурент, Матиас Мейер, на 0.03 сек.

И двете състезания предложиха невероятни битки. На първото в събота Павел Лефтеров завърши без задна броня, поради серия от контакти с номер 99, и завърши на втора позиция в класа си.

Второто състезание в неделя беше още по-зрелищно. Още на първата обиколка, след контакт с Александър Рамбо, с № 5, Лефтеров излезе от пистата. Върна се веднага в състезанието, но бе загубил много позиции. 
 

Павел Лефтеров

източник: bulauto

Александър Рамбо получи наказанието си за удара, а Павел започна усилено да гони прекия си конкурент Майер с № 99 и постепенно се придвижи напред в колоната. 

7 минути преди края на състезанието, след много оспорвана битка, Павел Лефтеров успя да го изпревари и спечели първото място в клас Production 2.

Явно счупеното донесе късмет на Павел и, една година след първата му победа на тази писта, Нюрбургринг си припомни как звучи българския химн. 
 

Лефтеров

източник: bulauto

Следващият кръг на сериите DTC (Deutsche Tourenwagen Cup) ще се проведе от 16-ти до 18-ти септември в Золдер, Белгия. В тях Павел Лефтеров участва  с отбора на Konrad Motorsport зад волана на WV Scirocco R с номер 97.