Сабине Шмиц, една от най-популярните автомобилни състезателки в света, почина на 51-годишна възраст след дълга битка с рака, съобщиха нейните близки.
 
Шмиц е единствената жена, която е печелила и то два пъти състезанието 24-те часа на Нюрбургринг. Тя отвя конкурентите си през 1996 и 1997 г. със своето BMW M3.
 
Германката се превърна в легенда, след като няколко години работеше като инструктор на пистата "Нюрбургринг", която познаваше като дланта на ръката си. Тя записа редица забележителни постижения на трасето, което й донесе прякора - Кралицата на Нюрбургринг.
 
През 2004 година Сабине се появи за първи път в шоуто Top Gear, в което след това записа няколко участия. През 2016 година Шмитц дори стана водещ на популярното предаване, където си партнираше с Рори Рийд, Мат ЛеБланк, Крис Евънс, Крис Харис и Еди Джордан.
 
През 2017 година Шмитц изчезна от състезателната сцена, като едва през миналата година самата тя разкри, че се бори с рак. Германката изкара и COVID-19, който допълнително усложни здравословното й състояние.