Изгряващата звезда на Нова Зеландия в автомобилния спорт - Фейн Кахия получи условна присъда за секс с непълнолетно лице и побой над момиче.
 
Фейн Кахия бе ​​признат за виновен от съда за нарушаване на закона през 2018 г. Пилотът е правил секс с 15-годишната си приятелка без нейно съгласие, когато е бил на 17 години. Тогава тя е била в нетрезво състояние, а освен това Фейн оказвал психологически натиск върху момичето и няколко пъти я биел по време на спорове.
 
По време на процеса Кахия беше изправен пред две обвинения за сексуална връзка с момиче под 16 г., три обвинения за непристойно насилие, три обвинения за сексуално насилие чрез изнасилване и две обвинения за нападение над жени. Той бе оправдан по всички обвинения с изключение на две - сексуална връзка с 15-годишно момиче и нападение над жена.
 
Фенйн имаше успешен старт във Формула 4, но кариерата му беше разрушена от прокуратурата, която заведе дело срещу него след повдигнатите обвинения. Законът в Нова Зеландия забранява полов акт с деца под 16 години.