Българският пилот Пламен Кралев, който се състезава с Ferrari Super GT в автомобилния шампионат International GT Open, завърши на чудесната осма позиция във втория старт на "Спа", с което добави нови две точки в актива си.

Неделната надпревара бе изключително драматична за Кралев и съотборника му Марко Фреза. Италианецът стартира девети и задържа позицията си след първия завой. Фреза води трудна битка с Porsche 911 RSR на Ришар Баландра и Рафаеле Джанмария с Ferrari.

Тя обаче приключи с инцидент, в резултат на който съдиите наложиха наказание от преминаване през бокса за колата. Поради смяната на пилотите, то трябваше да бъде изтърпяно от Кралев.

"Екипът заложи на високо налягане на гумите както вчера, но днес е много по-топло и колата бе много трудна за каране и нестабилна. Въпреки всичко съм доволен, че успях да задържа позицията", обясни след финала Кралев.

Дори и след наказанието и нестабилното поведение, Пламен Кралев успя да запази осмата позиция за своето Ferrari Super GT със стартов номер 10 и така продължава да трупа точков актив в престижния шампионат.