Българският картинг пилот Никола Цолов проведе тридневна подготовка за предстоящия сезон в Испания, където се срещна с двукратния шампион във Формула 1 и победител в „24 часа на Льо Ман“ Фернандо Алонсо. 

Цолов бе поканен специално от испански отбор, който се състезава с марката картинги на Фернандо Алонсо, на пистата край Овиедо (родното място на Алонсо), където легендарният пилот има голям комплекс с картинг писта и музей. 

Никола Цолов и Фернандо Алонсо

Самият Алонсо направи въведения на пистата за Никола, като кара цяла тренировъчна сесия заедно с него, привилегия, която малко пилоти са имали. Фернандо беше очарован от скоростта на Никола на новата за него писта, която е доста нестандартна и с трудна конфигурация, създадена лично от Алонсо. 

Също така отборът остана впечатлен от бързата адаптация на нашия пилот, имайки предвид липсата на опит на българина на тази писта. До края на тестовете Цолов постави най-доброто време от целия отбор в класа. 

След кратка почивка нашият млад пилот продължава своята подготовка за сезон 2020 още през първата седмица на новата година с тестове в Италия. Първото състезание за сезона ще се проведе от 23-ти до 26-ти януари на писта Адрия в Италия, първи кръг от Световните картинг серии.