Българският пилот във Формула 4 - Никола Цолов стана трети в първото състезание от уикенда на испанската писта "Навара". Никола е лидер в шампионата на испанската формула 4 и има реален шанс да вземе титлата още този уикенд.

Съотборникът на Никола - Хю Бартър стартира на „Навара” от полпозишън, докато българския пилот стартира трети, но още в началото на първата обиколка излезе втори след грешка на Кирил Смол. В хода на състезанието авансът на Бартър пред Никола достигна 2 секунди, но малко преди края излезе кола на сигурността заради два отделни инцидента.

Никола Цолов загуби второто си място от Кирил Смол при много спорен момент, Смол изпревари българина точно преди колата за сигурност да се появи на пистата, въпреки че флаговете вече бяха жълти, при което нямат право пилотите да се изпреварват. Позицията не беше върната на Цолов и така той завърши трети първото състезание.

Цолов, който има десет победи от началото на сезона, е с актив от 301 точки и 93 повече от претендента Бартър. Очаква се българинът да спечели титлата след двете неделни състезания от предпоследния кръг на Формула 4 Испания.

Утре българския пилот го очакват още две състезания на "Навара".