Младата надежда на българския моторен спорт Никола Цолов завърши на чудесното 8-мо място в първия кръг от Европейския Шампионат по картинг, на пистата Зуера, край Сарагоса. Това е най-доброто класиране на българин в историята на картинг спорта у нас.

Никола, започна състезанието с 4-та позиция в квалификацията от 64 пилоти. В последващите квалификационни маншове, Цолов беше винаги в челните позиции, завършвайки съответно – 1-ви, 4-ти, 5-ти, 8-ми, но за съжаление късметът не беше на негова страна в предпоследния манш, където след удар с друг пилот, българинът не успя да завърши. 

Това, доведе до 15-та стартова позиция във финалното каране, където след изключителна битка с останалите пилоти, Никола успя да спечели, цели 7 позиции за 15-те обиколки на дългото 1.7 км. трасе.

Сезонът за нашия пилот продължава със следващия кръг от Европейския шампионат на познатата за него писта в Сарно, Италия. След кратка почивка, Цолов ще продължи подготовката си в Германия още тази седмица.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.