Макар високите температури и топлата есен, зимата се задава с пълна сила и е въпрос на време градусите да паднат под нулата и да затрупа първия сняг. Ако все още не сте сменили летните гуми, не чакайте зимата да ви „изненада“. Тук отговаряме на някои от най-често задаваните въпроси, които начинаещите шофьори си задават:

Защо да инвестирам в зимни гуми като мога да остана с летните?

Зимните гуми са създадени, за да осигуряват по-добро сцепление при ниски температури и заснежавания. Те са задължителни за безопасното ви шофиране, ако живеете в район с чести снеговалежи и заледявания или пътувате често извънградско.

Всесезонни или зимни? Кое да избера?

Зимните гуми са специално проектирани за ниски температури. Те осигуряват безопасност в зимни условия, която не може да се сравнява с възможностите на всесезонните гуми. Те имат по-добра ефективност по мразовити пътища от летните гуми, но не са толкова ефективни на сняг и лед като зимните. Нашият съвет е - не правете компромис със сигурността и заложете на зимни гуми за сезона. Ако живеете на място с ясно изразен зимен период, задължително ще ви трябват гуми за сняг.

източник: mypremio.eu

Проблем ли е зимните ми гуми да са втора употреба?

В този случай правилото „евтиното излиза скъпо“ важи с пълна сила. За да си осигурите пълна сигурност при зимни условия, трябва да имате 4 зимни гуми, като е добре и четирите да са от един производител и с едни и същи характеристики. Не правете компромис с качеството, когато става въпрос за поведението на автомобила ви на пътя. Има достатъчно примамливи и изгодни оферти за нови зимни гуми. До края на годината, всеки закупен комплект зимни гуми от 16 цола от Premio  е с допълнителна гаранция, а изборът от марки е голям (Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda). Офертата е валидна до края на годината, а гаранцията е с продължителност една година след регистрация на специалната онлайн платформа: www.mypremio.eu