Синът на президента на световната автомобилна федерация ФИА Макс Моузли - Алекзандър, е бил открит мъртъв в неговия апартамент, като от полицията предполагат, че той е починал след свръхдоза наркотици.

Тялото на 39-годишният Алекзандър Моузли, който е икономист по образование, е било открито в неговия дом в елитния лондонски квартал Нотинг Хил, Западен Лондон. Вестник „Сън” съобщава, че синът на Моузли е починал от свръхдоза. Полицията в Лондон разпространи изявление, в което се казва: „Починалият мъж е на около 30 години. Ние смятаме, че знаем кой е той и в момента сме в процес на информиране на неговото семейство. Ще бъде направена аутопсия по време на разследването”.

Президентът на ФИА Макс Моузли, който е син на британския фашистки лидер Сър Освалд Моузли, бе заснет от английски таблоид да участва в нацистка оргия с проститутки. Съдия обаче отсъди, че няма нацистки елементи в разпространеното видео на случката и вестникът трябваше да плати на боса на автомобилния спорт 60 000 паунда обезщетение.