Дисквалификацията на колумбийския колоездач Наиро Кинтана от тазгодишното издание на Обиколката на Франция бе потвърдена от Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

32-годишният Кинтана завърши на шесто място в най-голямото колоездачно състезание в света, но впоследствие бе изваден от класирането заради употреба на забранено упойващо вещество. 

Съдът в Лозана обаче няма да налага допълнително наказание на Кинтана. Той прие мнението на Международния колоездачен съюз (UCI), че става дума за медицински случай, а не за нарушение на антидопинговите правила. 

В кръвната проба на Кинтана бяха открити следи от веществото трамадол, което се използва като обезболяващо. Световната антидопингова агенция (УАДА) не характеризира субстанцията като допинг, заради което и няма допълнително наказание, но заради успокояващия си ефект и възможните странични ефекти тя не е разрешена от правилника на UCI.

През 2013 и 2015 година Кинтана на два пъти завърши на второ място в "Тур дьо Франс", а през 2014 година спечели Обиколката на Италия.