На картинг пистата край самоковското село Белчин водещите спортни журналисти на NOVA и Gong.bg си спретнаха здраво състезание, в което показаха умения и издръжливост.

На техничното трасе с пет десни и три леви завоя участниците демонстрираха класата си, но също така и демонстрираха спортсменско поведение, тъй като имаше и дамско участие в надпреварата на Вяра Дермонска, която изписваше завоите с интересна траектория и заслужи овациите на публиката с иновативното си каране.

Картовете с мощност 6,5 кс. бяха водени технично от любителите на моторния спорт в медията, а състезателния елемент също нагря допълнително надпреварата.

В първата сесия редакторът на Gong.bg Николай Пашкуров даде най-добро време, но във втората сесия поради трафик на трасето изпусна водачеството, което в крайна сметка даде първото място на Алекс Марков също от Gong.bg. От страна на NOVA режисьорът на пулт Димитър Григоров показа технично и майсторско каране, но това му стигна само до трето място. Един от фаворитите за първото място Николай Камбуров отказа да се впусне в битката поради страх от конкуренцията.

След надпреварата пилотите се оттеглиха на заслужен отдих и коментираха развилото се състезание в подходяща атмосфера.