Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг отново ще получи шанс да седне зад волана на състезателен болид. Германецът призна, че се чувства нервен преди утрешната си тест сесия.

32-годишният германец обаче няма да се завръща в „кралските гонки”. Всъщност той е натоварен с мисията да провери възможностите и капацитета на новото поколение болиди (т. нар. Gen2), които ще гледаме във Формула Е от следващия сезон. Днес Розберг за първи път усети какво е да управляваш кола от електрическия шампионат, като направи демонстрационен пробег по улиците на Берлин – от Бранденбургската врата до пистата на летище „Темпелхоф”.

В събота изживяването ще бъде съвсем различно, тъй като Розберг ще участва в тестова сесия по улиците на Берлин, която предхожда Берлин Е-При, 9-ото състезание от тазгодишния шампионат във Формула Е.

„Утре за първи път (след оттеглянето – б.р.) ще стъпя на състезателно трасе и усетих цялата гама от чувства, която върви наред с това. Постоянно се питам: „Мога ли отново да го направя?” Ще бъде страхотно, вълнувам се”, коментира Розберг.

„Може би съм малко нервен, защото се чудя дали все още притежавам тези умения. Дали бих могъл да усетя ограниченията, когато съм зад волана на толкова различна кола? Най-добре е да не спичам! Макар че тъкмо това би дало поводи за интересни новини.”

„Смятам, че състезанията във Формула Е ще продължат да бъдат също толкова добри, колкото са досега – колата изглежда невероятно, а това е важно, защото визуалният фактор не е без значение. Вярвам, че и през следващия сезон ще има страхотни състезания, малки разлики и страхотни битки по пистата.”

„Страхотно е да бъда част от това, защото вярвам във Формула Е и се занимавам с това от доста време”, добави Розберг, който е един от големите инвеститори в шампионата.