Българският пилот Никола Цолов спечели 11-ата си победа във Формула 4 този сезон в първото състезание от уикенда на пистата в Барселона. 

Никола стартира първи, като по-рано днес беше най-бърз в двете свободни тренировки и квалификацията и поведе на старта, но още в първата обиколка стана масова катастрофа и пред колоната излезе кола на сигурността.

При рестарта Цолов запази първото място и отново поведе, като за около една обиколка натрупа аванс от над 0,6 секунди. Зад него за втората позиция оспорвана битка проведоха двамата съотборници Тимотеуш Кухарчик и Кирил Смол, като малко преди финала Смол атакува успешно на първия завой и излезе втори. В това време Никола вече успя да натрупа аванс от 1,8 секунди и до края на състезанието контролира темпото, за да стартира последния уикенд за сезона с победа.

Утре са последните две състезания за сезона – в 12:10 и 14:30 часа българско време и ще се излъчват пряко по B1B Box. Никола си осигури полпозишъна за първата неделна надпревара, като това за него е 14-а първа позиция от 20 квалификации този сезон.